Voor wie

Natuurbegraafplaatsen zijn in eerste plaats bedoeld voor mensen die een alternatief zoeken voor een crematorium of een traditionele begraafplaats. In alle rust en ruimte kan men afscheid nemen van een dierbare.

Natuurbegraafplaatsen zijn echter gewoon openbare natuurgebieden. Iedereen kan er wandelen, mits hij zich houdt aan de plaatselijke regels. U kunt er genieten van de natuur, ook als u zelf liever een crematie wil.

Het is niet voor niets dat Natuurmonumenten  enthousiast is over deze natuurbegraafplaatsen.

Natuurbegraafplaatsen zijn er ook voor landgoedeigenaren. Die zien de subsidies voor onderhoud en behoud van hun landgoed terug lopen. Het onderhoud van paden en slootkanten of het herstellen van schade na storm vergt jaarlijks een aanzienlijk bedrag. Als je een deel van het gebied tot natuurbegraafplaats maakt, kan dit bijdragen aan die kosten en kunnen de natuurgebieden open blijven voor het publiek. Voorbeelden betreft onder andere Hillig Meer, landgoed Baest, De Hoevens, en De Utrecht.

Deze site is tevens bedoeld voor iedereen die meer informatie wil over natuurbegraven en natuurbegraafplaatsen. Mocht u nog bepaalde vragen hebben die niet beantwoordt zijn dan kunt u contact met ons opnemen.